Rss

Storytelling

Storytelling

Lindeboom Concepten heeft zich gespecialiseerd in het ontwikkelen van concepten om verhalen in te zetten als voorlichting, reclame en klantenbinding voor zowel bedrijfsleven als overheid.
Schrijver Martijn Lindeboom werkt op het snijvlak van feit en fictie. Zijn verhalen bouwen verder op feiten uit de dagelijkse realiteit, op historische gebeurtenissen, of op de boodschap van uw bedrijf of instelling.
Fictie, met de voeten stevig in de feitelijke klei, kan een sterk middel zijn om een boodschap over te brengen. Lindeboom Concepten maakt verhalen die op maat van uw wensen zijn gesneden.

 

Wat kan Lindeboom Concepten voor u betekenen?
Lindeboom Concepten heeft een aantal opties voor bedrijven en overheden ontwikkeld, die op deze website nader toegelicht worden. Een aantal voorbeelden van verhalen op maat:
• Relatiegeschenk in boekvorm;
• Tekstuele illustraties voor feitelijke stukken;
• Multimediale verhalen om alle moderne communicatiemiddelen te benutten;

 

Relatiegeschenk
Lindeboom Concepten kan voor u een boek schrijven en produceren. Het kan dan gaan om een verhaal of een novelle, waarin het bedrijf of de instelling van de opdrachtgever meer of minder prominent een rol speelt. Op dit moment is er een rechtbankthriller voor een advocatenkantoor in productie, maar voor elke bedrijfstak is een verhaal te bedenken.

Het verhaal wordt in overleg en samenwerking met de opdrachtgever geschreven, waarna Lindeboom Concepten het boek vormgeeft, indien gewenst voorziet van illustraties, een cover en achterflap ontwerpt, een ISBN toevoegt en het via Uitgeverij Tilia Scriptum publiceert.

Tekstuele illustraties
Een feitelijk stuk kan, ondanks dat het goed geschreven is, saai zijn. Voorbeelden uit de praktijk maken het al levendiger, maar een verhaal met geloofwaardige hoofdpersonen kan het echt tot leven brengen. Lindeboom Concepten schrijft korte, samenhangende verhalen voor bedrijfsbladen, (vak)tijdschriften en (studie)boeken, toegesneden op de feiten die overgebracht moeten worden. Als verdere ondersteuning is het mogelijk om via Lindeboom Concepten illustraties, cartoons en spotprenten te verkrijgen.

Multimediale verhalen
In de huidige, complexe wereld kan één medium te weinig zijn om een boodschap over te brengen. Daarom biedt Lindeboom Concepten multimediale verhalen aan: een combinatie van tekstuele illustraties en een langer verhaal. De verhalen en stukjes vormen samen een geheel, maar worden via verschillende media naar buiten gebracht (brochure, website, boekje, ansichtkaarten etc.). Dit zorgt voor een samenhangend geheel, dat op meerdere hedendaagse manieren naar buiten gebracht wordt, zodat de doelgroep optimaal benaderd en bereikt wordt.