Rss

Boeken

Martijn Lindeboom debuteerde in 2005 met het historische fantasyboek De legende van de Zwarte Wolven (en de bijbehorende stadswandelgids De Zwarte Wolventour). Sindsdien zijn er nog negen boeken van zijn hand verschenen. Vijf historische verhalenboeken (gebaseerd op archeologie en/of geschiedenis), twee fantasyboeken, één thriller, een non-fictieboek over het schrijven van fantasy en sciencefiction en meest recent een horrorverhalenbundel.

Halloween Horror Verhalen

Luitingh-Sijthoff, oktober 2016

Martijn Lindeboom heeft de beste genreauteurs uit Nederland en Vlaanderen verzameld in een verhalenbundel vol macabere horrorverhalen. In deze bundel vind je een bloedspannende selectie zoals je die nog nooit hebt gelezen, van klassieke pulp tot eigentijdse psychologische spanning, van een dodelijk katmonster tot duistere koeien en vampiers.

Pas maar op, voordat je het weet kijk je de komende maanden alleen nog maar angstig over je schouder, onder je bed of achter in je kast.

Met werk van Martijn Adelmund, Christien Boomsma, Sophia Drenth, Thomas Olde Heuvelt, Jerry Hormone, Auke Hulst, Martijn Lindeboom, Vanessa Morgan, Jamal Ouariachi, J. Sharpe, Tais Teng en Barend de Voogd.

Bestel het boek online, of mail de samensteller voor een gesigneerd exemplaar.

Boek | 13 oktober 2016 | uitgeverij Luitingh-Sijthoff, ISBN: 978 90 245 7478 0 | 384 blz | paperback (horror)


Hoe schrijf je fantasy en sciencefiction?

Atlas Contact, juni 2015

Dit non-fictie boek is onderdeel van de Schrijfbibliotheek van uitgeverij Atlas Contact. Hoe schrijf je fantasy en sciencefiction? bestaat uit drie delen, 1: achtergronden en genres, 2: wereldbouw, 3: je eigen verhaal.

Bestel het boek online, of mail de auteurs voor een gesigneerd exemplaar.

Boek, 18 juni 2015, uitgeverij Atlas Contact, ISBN: 978-90-457060-5-4 (non-fictie, fantasy, sciencefiction)

 


Lagen in Stad

Dankzij archeologisch onderzoek wordt geschiedenis geschreven. Dat doen ook de archeologen in Groningen, nu al meer dan 25 jaar. Maar er is meer dan alleen de feitelijke geschiedenis. De opgegraven voorwerpen geven ook aanleiding tot verhalen. Daarvoor zijn er verhalenvertellers. In dit boek bundelen ze hun krachten. De archeologen verhalen over de vondsten, verschillende schrijvers vertellen fictieve verhalen over die in de lagen onder de stad teruggevonden objecten.

Boek, 16 november 2013, uitgeverij Passage, ISBN: 978-90-545228-0-5 (historisch)

www.uitgeverijpassage.nl


Schatten uit de schaduw

Een boek met prachtige, historische verhalen die zich afspelen in de stad Groningen. Van rendierjagers tot ridders en van Romeinen tot Langoer-aapjes, alles op basis van echte archeologische vondsten. Naast schrijver Martijn Lindeboom droegen ook Tais Teng, Christien Boomsma, Bianca Mastenbroek en Gert Kortekaas (stadsarcheoloog van Groningen) verhalen bij aan dit door Remco Nieboer prachtig geïllustreerde en vormgegeven boek.Bij het boek hoort een uitgebreide website: schat zoekt vinder, waar luisterfragmenten van de verhalen zijn te beluisteren en veel meer informatie over de archeologie van Groningen is te ontdekken.

Boek, 4 oktober 2011, uitgeverij Tilia Scriptum, ISBN: 978-90-813468-0-1 (historisch)

www.schatzoektvinder.nl


Het gebroken zwaard

Historische verhalen, geschreven door Martijn Lindeboom en Bianca Mastenbroek, bij archeologische vondsten in Noord Nederland. Reis door tijd en ruimte van rendierjagers in Groningen (12.000 jaar geleden), hunebedbouwers in Drenthe (6.000 jaar geleden) en Romeinen in Friesland (2000 jaar geleden) naar de ridders, rovers en heksen van de middeleeuwen.

Boek, 15 december 2009, uitgeverij Noordboek, ISBN: 978-90-33008-51-1 (historisch)


De vlammen van Kalteren

Historisch verhaal over Rolant, de zoon van de bestuurder van een bisschopshof in Diever, in 1227. Hij krijgt te maken met de gevolgen van de slag van Ane en het wordt duidelijk waarom archeologen de hof zo goed hebben kunnen reconstrueren in de 21e eeuw.

Boek, 11 september 2009, uitgeverij ARC B.V., ISBN: 978-94-90440-01-5 (historisch)


In de schaduw van de geselberg

De Geselberg in Oost-Groningen (vlak bij Wedde) is de constante achtergrond voor 12.000 jaar verhalen. Van de rendierjagerstijd tot in 2025 leeft de lezer mee met de bewoners van het gebied, hun triomfen, misdaden, straffen, conflicten en liefdes door de eeuwen heen. Ook bevat het boek wandelkaarten, die langs de plekken uit de historie en uit de verhalen voeren.

Boek, 2 juli 2009, uitgeverij Passage, ISBN: 978-90-54522-05-8 (historisch)

www.uitgeverijpassage.nl


Vuurdoop

Pieter Noordgraaf is advocaat-stagiair bij Trip Advocaten in Groningen. Hij krijgt zijn eerste zaak, die hij helemaal zelfstandig mag doen. Het lijkt een simpele erfrechtkwestie, maar al snel wordt het gecompliceerd en zelfs gevaarlijk! Met recht de Vuurdoop van de jonge advocaat. Deze rechtbankthriller gaat over een erfenis, geheime technologie, georganiseerde misdaad en doorgaan, ondanks grote tegenstand.

Boek, maart 2009, Uitgeverij Tilia Scriptum, in samenwerking met Trip Advocaten & Notarissen, ISBN 978-90-813468-2-5 (thriller)

 


Droom van elke journalist – vraaggesprekken met fantasy-iconen

Dit boek stelt zich de vraag: wat vinden de iconische figuren uit de fantasy nou eigenlijk zelf van hun rol? De Duistere Heer, een groepje Wijze Meesters, een hele zaal vol Schone Vrouwen en tenslotte de eenzame Eeuwige Held worden geïnterviewd op onorthodoxe en verrassende wijze.

Boek, augustus 2008, uitgeverij Gron-fantasy Books, ISBN: 978-90-81203-22-7 (fantasy parodie)

 


De legende van de Zwarte Wolven

Een zwarte magiër is naar het dorpje Westerwijtwerd gekomen om een magisch artefact te verwerven. Hij wordt opgewacht door een dievegge die het amulet voor hem gestolen heeft. Alles lijkt goed te gaan, tot de Zwarte Wolven beginnen te huilen en een priester zich met de situatie bemoeit.

Boek, 4 november 2005, uitgeverij Profiel, ISBN: 90 5294 348 6. (historische fantasy)