Rss

Publicaties

Martijn Lindeboom heeft inmiddels acht boeken en meer dan zeventig verhaalpublicaties in tijdschriften, verhalenbundels, luisterbestanden en andere media op zijn naam staan. Daarnaast is zijn werk in de vorm van non-fictie, essays, rapporten, adviezen, interviews, webteksten, artikelen, persberichten en beleidsteksten, verschenen en schrijft hij regelmatig artikelen, columns en commentaren ter promotie van de fantastische genres.
Hieronder treft u per categorie de meest recente publicaties en op de detailpagina’s een overzicht aan van al zijn publicaties van november 2005 tot nu.

BOEKEN

Door Martijn zijn een horrorverhalenboek, vijf historische verhalenboeken (gebaseerd op archeologie en/of geschiedenis), twee fantasyboeken en één thriller gepubliceerd bij verschillende uitgevers. Zijn meest recente boek is:

Halloween Horror Verhalen

Martijn Lindeboom heeft de beste genreauteurs uit Nederland en Vlaanderen verzameld in een verhalenbundel vol macabere horrorverhalen. In deze bundel vind je een bloedspannende selectie zoals je die nog nooit hebt gelezen, van klassieke pulp tot eigentijdse psychologische spanning, van een dodelijk katmonster tot duistere koeien en vampiers.

Pas maar op, voordat je het weet kijk je de komende maanden alleen nog maar angstig over je schouder, onder je bed of achter in je kast.

Met werk van Martijn Adelmund, Christien Boomsma, Sophia Drenth, Thomas Olde Heuvelt, Jerry Hormone, Auke Hulst, Martijn Lindeboom, Vanessa Morgan, Jamal Ouariachi, J. Sharpe, Tais Teng en Barend de Voogd.

Bestel het boek online, of mail de samensteller voor een gesigneerd exemplaar.

Boek | 13 oktober 2016 | uitgeverij Luitingh-Sijthoff, ISBN: 978 90 245 7478 0 | 384 blz | paperback

Zie voor een volledig overzicht: Boeken


NON-FICTIE

Martijn schrijft naast fictie ook feitelijke artikelen, columns, beschouwingen, beleid en juridische stukken, interviews en schriftelijke workshops.

Hoe schrijf je fantasy en sciencefiction?

Atlas Contact, juni 2015

Dit boek is onderdeel van de Schrijfbibliotheek van uitgeverij Atlas Contact. Hoe schrijf je fantasy en sciencefiction? bestaat uit drie delen, 1: achtergronden en genres, 2: wereldbouw, 3: je eigen verhaal.

Bestel het boek online, of mail de auteurs voor een gesigneerd exemplaar.

Boek, 18 juni 2015, uitgeverij Atlas Contact, ISBN: 978-90-457060-5-4 (non-fictie, fantasy, sciencefiction)

Zie voor een volledig overzicht: Non-fictie


TIJDSCHRIFTEN EN VERHALENBUNDELS

Naast boeken schrijft Martijn ook verhalen in alle lengtes, van flash fiction ((paar) honderd woorden) tot novellen (meer dan 20.000 woorden). Zijn verhalen zijn in vele media verschenen, zoals tijdschriften (zowel genre als mainstream), verhalenbundels, boeken, websites en e-zines. Hij schrijft voornamelijk historische verhalen, sciencefiction en fantasy, maar ook thrillers, realistische verhalen, sprookjes, fabels en toekomstvisies.

Het lot van een oorlogsmisdadiger

Verhalenbundel, oktober 2013, in Ganymedes 13, uitgeverij Fantstische Vertellingen (sciencefiction)

Het lot van een oorlogsmisdadiger is het verhaal waarmee Martijn Lindeboom in 2007 de derde prijs in de prestigieuze Paul Harland Prijs haalde (achter de bekende fantasyauteur W.J. Maryson, die de prijs won). Het is een sciencefictionthriller over een generaal die voor oorlogsmisdaden terecht staat, terwijl ondertussen blijkt dat de oorlog misschien nog helemaal niet voorbij is.

Zie voor een volledig overzicht: Verhalen


GENREPROMOTIE

Verder zet Martijn zich actief in voor de promotie van de fantastische genres (sciencefiction, fantasy, horror, magisch realisme in brede zin). Dit doet hij door zijn eigen verhalen te promoten, maar vooral ook door het ondersteunen van andere auteurs (die zelf ook een bijdrage aan de fantastische genres leveren). In het verleden organiseerde hij vijf keer de Paul Harland Prijs en de bijbehorende activiteiten, zoals de zeer goed bezochte Paul Harland Dag (met de PHP uitslag, workshops, paneldiscussies, PR momenten en de ontmoetingsfunctie). Inmiddels zijn die activiteiten ondergebracht in de Stichting ter bevordering van het fantastische genre, die ook de Harland Awards organiseert. Ook is hij nauw betrokken bij de fantasy- en sciencefiction-redactie van boekencommunity Hebban.nl.

Zie voor een volledig overzicht: Genrepromotie

Paul Harland Prijs website

Blogs, essays, wedstrijdinformatie, extra wedstrijden, PR, 2011-heden, www.paulharlandprijs.eu

– See more at: http://www.lindeboomconcepten.nl/WP/?page_id=837#sthash.KmWervxB.dpuf

Paul Harland Prijs website

Blogs, essays, wedstrijdinformatie, extra wedstrijden, PR, 2011-heden, www.paulharlandprijs.eu

– See more at: http://www.lindeboomconcepten.nl/WP/?page_id=837#sthash.TmF1v7sM.dpuf

Paul Harland Prijs website

Blogs, essays, wedstrijdinformatie, extra wedstrijden, PR, 2011-heden, www.paulharlandprijs.eu

– See more at: http://www.lindeboomconcepten.nl/WP/?page_id=837#sthash.KmWervxB.dpuf