Rss

De werelden van Qu’Mar

Een multimediaproject rond krijgsmeester Qu’Mar Ti-jin, een meester in de fantastische krijgskunsten.

Qu’Mar Ti-jin is een krijgsmeester uit de werelden van de Verbeelding. Schrijver Martijn Lindeboom heeft hem bedacht voor een optreden op de Elf Fantasy Fair van 2009. Qu’Mar gaf daar cursussen zelfverdediging tegen fantasywezens (hoe versla ik een ork, trol of tovenaar met mijn blote handen en voeten?). De cursussen waren een dusdanig succes dat Qu’Mars schrijver het project breder uitwerkte. Eerst kwamen er korte verhalen over de krijgsmeester bij, later ook illustraties en fotobewerkingen (van Remco Nieboer en Aris Houwing) en video’s van zijn optredens.

Dit alles had een focuspunt nodig, dus werd in 2011, aan de vooravond van een nieuwe serie optredens op de Elf Fantasy Fair, de website qu-mar.nl gelanceerd en is Martijn bijna klaar met het schrijven van het boek De brandende krijger, over Qu’Mar. Ook zijn er inmiddels een aantal luisterverhalen over Qu’Mar beschikbaar, ook via iTunes.

 

Het project bestaat inmiddels uit:

1. het manuscript De brandende krijger

2. zelfverdedigingsgidsjes in woord en beeld

3. de website qu-mar.nl

4. live cursussen zelfverdediging tegen fantasywezens en trainingen in de fantastische krijgskunsten

5. verhalen, fragmenten en luisterverhalen over Qu’Mars avonturen online, in bundels en in tijdschriften

6. foto’s en video’s van cursussen en van Qu’Mar in actie

7. illustraties, strips en animaties van Qu’Mars avonturen

 

Luister hieronder naar deel één van Het boek van de Qu, een minitrilogie over Qu’Mar Ti-jin en zijn leerlinge Lin Ci-jin in de karavaan der Lege Plaatsen.