Rss

Lindeboom Concepten op Manuscripta

Zaterdag 1 september was auteur en schrijfdocent Martijn Lindeboom aanwezig op Manuscripta in de Westergasfabriek in Amsterdam. In de stand van Schrijven Online/Magazine en Scriptplus heeft hij als ‘schrijfdokter’ opgetreden, met als aandachtsgebied fantasy en sciencefiction. Samen met andere aanwezige docenten, zoals Maria Genova, Carolina Truillijo en Jacobina Kunnen, heeft hij meerdere mensen geholpen met het oplossen van problemen met manuscripten, korte verhalen en genreduiding. Het geeft voldoening om te zien dat een tip of aanwijzing effect heeft, dat de auteur opeens een sprankeling in zijn of haar ogen krijgt, waaraan je ziet dat er nieuwe ideeën ontstaan. De samenwerking met redacteur Reinoud Schaatsbergen was net als bij het organiseren van de fantasy microschrijfwedstrijd (door Schrijven Online i.s.m. de Paul Harland Prijs) weer goed en prettig.

Buiten Manusripta geeft Martijn ook regelmatig schrijfworkshops en -cursussen, zoals Schrijf geschiedenis, Schat zoekt vinder op school en Fantasy schrijven. Hij is beschikbaar om (beginnende) fantasyauteurs en/of docenten creatief schrijven te leren over o.a. ‘sense of wonder’, interne logica, wereldbouw en valkuilen zoals Tolkienklonen, infodump, ‘as you know Bob’ en ‘deus ex machina’. De eerstvolgende workshop Fantasy schrijven geeft hij aan DOCS en Netwerk Schrijfdocenten op 3 november in Amsterdam.

Naast zijn aanwezigheid bij Schrijven in de Zuiveringshal, heeft hij vele collega-auteurs en meerdere uitgevers gesproken. Op het podium in de Gashouder werd nummer vier van Azra Magazine gepresenteerd door LeoArie Elsenaar van Uitgeverij Parelz, met daarin een column van Martijn (Dagboek van een schrijver).

Na afloop van Manuscripta heeft Martijn namens de Paul Harland Prijs organisatie overleg gevoerd met Joris de Savornin Lohman van de grote website De Jaap.nl over het opzetten van een SF portal. De ideeën daarvoor beginnen inmiddels spannende, inspirerende vorm aan te nemen. Daarover later vast veel meer.

Manuscripta was al met al een succesvolle en aangename dag voor Lindeboom Concepten.

 

Comments are closed.