Rss

Futuristische verhalen en PR campagnes gezocht!

Schrijver Martijn Lindeboom is door de redactie van het tijdschrift Holland SF/WonderWaan gevraagd om op te treden als gasthoofdredacteur voor hun verhalenblad WonderWaan. Daarvoor  is hij op zoek naar verhalen en PR campagnes binnen het volgende thema:

Wonderwaan 22: Dysonbomen, ruimtekatapulten en antigravitatie

De mens heeft het zonnestelsel veroverd en is op weg naar de sterren … wat kun je verwachten in zo’n toekomstige wereld? Het is tijd voor sciencefiction en space opera in nieuwe (ruimte)pakken!We zijn op zoek naar verhalen over zonnestelselrijken, onbegrijpelijke aliens, geëxtrapoleerde of fantastische technologie en ongelofelijke ontdekkingen.

Schrijvers worden uitgedaagd tot het componeren van space operette, vuige cyberpunk-in-de-ruimte, first contact verhalen, technodromen van Matrioshka breinen en ontdekkingsreizen aangedreven door He3 of Radiumlasers …

De verhalen dienen af te wijken van de gebaande spaceways en wormgaten. En denk er om: er zijn 101 genrehokjes, maar ze staan allemaal open en met elkaar in contact, dus kleur gerust buiten de lijntjes.

Verrassende verhalen tot 5.000 woorden kunnen tot 31 maart 2012 gestuurd worden naar: martijn@lindeboomconcepten.nl

Futuristische Reclamecampagnes (al dan niet behorend bij een verhaal)

Naast de verhalen zien we ook graag reclameteksten (of zelfs complete promotiecampagnes) voor futuristische producten en diensten. Deze dienen ondersteund te worden met beeld (zwart-wit minstens 300dpi), of ideeën daarvoor. De fictieve commercials zullen tussen de verhalen afgedrukt worden. Hooks uit de verhalen kunnen uitgewerkt worden, maar vrijstaande ideeën zijn ook welkom.

Referentie-auteurs: Peter F. Hamilton, Neal Asher, Bruce Sterling (Schismatrix), Iain M. Banks, Stephen Baxter, Hannu Rajaniemi, Charles Stross en Michael Swanwick (Bloeiend vacuüm).

Uw inzendingen worden zeer gewaardeerd!

 

Illustratie door Tais Teng.

Comments are closed.