Rss

Halloween Horror Verhalen-bundel

Het komt niet vaak voor dat een grote uitgever een verhalenbundel met fantastische verhalen uitbrengt, laat staan in één subgenre van de fantastiek. De laatste keer was in 2010, de Millennium bundel met de beste verhalen van de Paul Harland Prijs van 2008. Dit jaar heeft Luitingh-Sijthoff het initiatief genomen om een bundel met horrorverhalen te publiceren: Halloween Horror Verhalen. De titel is geïnspireerd door de groeiende populariteit van die feestdag, de verhalen zijn zo divers als de auteurs.

Projectredacteur

Redacteur Maarten Basjes van Luitingh-Sijthoff vroeg mij om de projectredactie van deze bundel op me te nemen. Een enorme klus, niet alleen om geschikte auteurs te vinden, maar ook om de verhalen te redigeren en alle deadlines te halen. De samenwerking aan de bundel was erg goed, met zeer sterke verhalen tot gevolg. Zelf schreef ik ook één van de verhalen: ‘De vernietiging van de jiten’.

Presentatie en verkrijgbaarheid

Het boek wordt op 15 oktober gepresenteerd tijdens Imagicon (10.30 uur in theaterzaal Cerise) en is de hele dag verkrijgbaar bij de aanwezige auteurs (tijdens de Mass Signing en bij de boekenkramen).

De bundel kost 15 euro. Vanaf 13 oktober ligt het boek in de boekhandel en op 15 oktober is het verkrijgbaar tijdens Imagicon, op minifestival Amsterdamned 2016 van 26 t/m 28 oktober en op Haunted Castle op 28 en 29 oktober in Lisse.

Bestel je liever vanuit huis, dan kun je via Hebban.nl het boek bij een reguliere boekhandel kopen (rechtsboven staat de boekhandel van de maand), maar bij een onlineboekhandel kan natuurlijk ook. Als je een door Martijn gesigneerd exemplaar wilt, mail dan naar martijn@lindeboomconcepten.nl.

Dertien verhalen

Dertien auteurs hebben een angstaanjagend verhaal geschreven voor deze bundel. Bekende auteurs uit het fantastische genre, zoals Thomas Olde Heuvelt en Martijn Adelmund, maar ook literaire auteurs, zoals Auke Hulst en Jamal Ouariachi, en opkomend talent hebben een bijdrage geleverd.

Voor elk wat wils

Het is een bundel met voor elk wat wils geworden: van psychologische spanning en duistere fantasieën tot ouderwetse horror. Kattenmonsters, in absint gedrenkte moordenaars, Indiase demonen, duistere koeien, zeemonsters en natuurlijk vampiers en zombies passeren de revue. De Halloween Horror Verhalen bundel is hét boek om helemaal in de sfeer voor Halloween te komen en ook lang daar na nog te griezelen.

De vernietiging van de jiten

Voor deze bundel heb ik een diep duister fantasyverhaal geschreven, waarvan mijn redacteur zei (toen hij het goedkeurde): ‘Gadverdamme Martijn!’ Gruwelijk genoeg dus! Het verhaal speelt in de zelfkant van een stad die geteisterd wordt door hitte en droogte. Ondergrondse vechtputten, onderdrukking, armoede en de cultus van de doodsgodin Kaeli zijn akelige ingrediënten. De hoofdpersoon is een uitgestoten officier (jiten), die geld verdient door haar leven te wagen in illegale prijsgevechten. Ze komt tegenover een aanhanger van Kaeli te staan in de vechtput en van daaruit escaleert het verhaal…

De bundel bevat de volgende verhalen

Martijn Adelmund – Clémentine

Christien Boomsma – De beenderen in haar ogen

Sophia Drenth – Gedichten van licht en schaduw

Thomas Olde Heuvelt – Tulpen en windmolens in het Land der Champignons

Jerry Hormone – Dood zaad

Auke Hulst – Vader zien

Martijn Lindeboom – De vernietiging van de jiten

Vanessa Morgan – 9

Jamal Ouariachi –  De Toeristenslager

J. Sharpe – Echo van een monster

Tais Teng – Wil je doorgaan? [JA/NEE]

Barend de Voogd – De koeien van Starink

Max Tromp – 12,5

 

Comments are closed.