Rss

Episch! Het bruutste zwaard ooit!

Normaal keur ik uitroeptekens in de titel van een blogbericht af, maar in dit geval is het helemaal terecht. Want: het demonische slagzwaard Khombra – ook wel bekend als de Donderbreker – is eindelijk af en opgeleverd! Wapensmid Sebastiaan Pelsmaeker van ARRE Remaining History heeft drieëneenhalf jaar tussen de bedrijven van zijn werk door aan dit monsterlijke wapen gewerkt. Khombra is 2.10 meter lang en weegt 15 kilogram. En voordat de kenners gaan roepen: dat is veel te groot en te zwaar om te hanteren: ja, dat klopt en dat is ook de bedoeling.

Khombra is een demon, gevangen in staal en zonder de hulp van dat wezen is de Donderbreker niet als wapen te gebruiken. Maar áls je zijn hulp hebt, dan heb je opeens een vlammend slagzwaard in handen, dat je zo sterk maakt dat je het als een eenhander rondzwaait en dat zelfs meehelpt met je tactiek. Maar – zoals altijd bij demonen – is er een hoge prijs te betalen… Dit zwaard speelt al een rol in mijn fantasyverhalen sinds het boek Kasteel Merganèth, dat ik op mijn veertiende begon en waarvan een aantal elementen en personages twintig jaar later in mijn debuutboek De legende van de Zwarte Wolven (2005) terechtkwam. Ook in mijn fantasyverhalen over Qu’Mar Ti-jin komt dit zwaard voor.

En nu is Khombra dus af en klaar om zich aan de wereld te vertonen. Bekijk de Uitpakceremonie van de Donderbreker hieronder.

 

 

Dank Sebastiaan, het was een geweldig project en het resultaat is episch!

 

Comments are closed.