Rss

Boekpresentatie Hoe schrijf je fantasy en sf?

Op 26 juni 2015 werd bij boekhandel Van der Velde in Groningen (A-kerkhof) het boek Hoe schrijf je fantasy en sciencefiction? gepresenteerd. De auteurs, Martijn Lindeboom en Debbie van der Zande, werden door de vertegenwoordiger van uitgeverij Atlas Contact, redacteur Louis Stiller, geinterviewd. Hij voelde ze onder andere aan de tand over het verschil (en de overeenkomsten) tussen fantasy & sciencefiction en ‘gewone’ literatuur, de valkuilen bij het schrijven van fantastische verhalen en de verschillende manieren om het schrijven aan te pakken. Het werd een geïnspireerd en bevlogen gesprek, dat de passie voor de fantastische genres stevig uitstraalde.

Na het interview gaf auteur en muziekant Peter Schaap zijn visie op schrijven (hij is een organische schrijver, één van de methoden beschreven in het boek), voordat hij drie liederen ten gehore bracht. Mooi gespeeld en gezongen en zeker het laatste nummer bijzonder humoristisch.

De eerste exemplaren werden aangeboden aan de ouders van Martijn en Debbie (die daar nogal door verrast werden). Tot slot was er tijd voor signeren en de stapels met boeken slonken als sneeuw voor de zon.

Een zeer geslaagde boekpresentatie!

Lees een interview met Martijn en Debbie op Hebban.nl.

Luister naar een radiointerview met Martijn op NPO Radio 1 (de Taalstaat).

Naast de auteurs, Peter Schaap en Louis Stiller waren er nog meer fantastische schrijvers aanwezig, zoals Adrian Stone, Auke Hulst, Christien Boomsma, Eisso Post, Ylva Poelman, Jasper Polane en Gert Kortekaas.

Dank aan fotografen Sjoerd Huinink, Christien Boomsma en Gert Kortekaas.

Comments are closed.