Rss

Fantasy en sf op NPO Radio 1: De Taalstaat

Op zaterdag 13 juni 2015 was auteur Martijn Lindeboom te gast bij de NOS. Naar aanleiding van het boek Hoe schrijf je fantasy en sciencefiction? (geschreven door Martijn en Debbie van der Zande, uitgeverij Atlas Contact) dat op 18 juni in de winkels ligt, was hij uitgenodigd bij het Radio 1 programma De Taalstaat.

In tien minuten vertelde hij iets over de fantastische genres en droeg hij fragmenten voor uit het dystopische boek Blokken van Bordewijk en zijn eigen verhaal ‘Cyaan onder een magenta maan’. Verder werd er aandacht besteed aan clich├ęs en valkuilen die in het boek behandeld worden. Ook kwam aan de orde wat je nou kunt doen met het verhaal dat je met behulp van het boek geschreven hebt (namelijk opsturen naar de Harland Awards).

Een leuk interview, een leuke ervaring en mooie promotie voor het fantastische genre.

Luister hier het fragment.

Comments are closed.