Rss

Lagen in Stad op shortlist Beste Groninger Boek

Van uitgever Anton Scheepstra van uitgeverij Passage hoorden we net dat het boek Lagen in Stad op de shortlist staat van het Beste Groninger Boek. Lagen in Stad is een prachtig vormgegeven boek dat archeologie (feiten), verhalen (fictie) en illustraties samenbrengt tot een aansprekend geheel. In Lagen in Stad staan 25 archeologische vondsten uit 25 jaar archeologisch onderzoek in Groningen, in woord en beeld. Elke vondst gaat vergezeld van een kort verhaal. De verhalen zijn geschreven door achttien auteurs, elk met een eigen, unieke kijk op de historie. Het concept is bedacht door Martijn Lindeboom (schrijver) en Gert Kortekaas (stadsarcheoloog van Groningen).

Lagen in Stad staat op de non-fictie shortlist. Dat lijkt misschien apart omdat het boek voor de helft uit fictie bestaat. Toch is het ook logisch, omdat de andere helft uit non-fictie bestaat.

Op de blog van uitgeverij Passage lees je meer over de shortlists van het Beste Groninger Boek. De uitreiking vindt plaats op 1 november tijdens literair festival Het Grote Gebeuren, in de bibliotheek in Groningen. De uitreiking is al ’s middags : om 17.00 uur in de WN-zaal in de bibliotheek. Toegang is gratis.

 

 

Comments are closed.