Rss

Boek over SF en Fantasy schrijven (Atlas Contact)

Martijn Lindeboom en Debbie van der Zande werken aan een boek over het schrijven van sciencefiction en fantasy voor de Schrijfbibliotheek van Atlas Contact. Publicatie van het boek is gepland voor de zomer van 2015.

De Schrijfbibliotheek bestaat al uit zo’n dertig delen en behandelt alle aspecten van het schrijven zelf, maar ook specifieke onderwerpen, zoals dus binnenkort het schrijven van sciencefiction en fantasy. Atlas Contact is de uitgever en er wordt intensief samengewerkt met Schrijven Online en Schrijven Magazine.
De reeks is bedoeld voor zowel beginnende auteurs, als schrijvers met meer ervaring die zich in een bepaald aspect willen verdiepen.

Het boek Schrijven van sciencefiction en fantasy (werktitel) zal ingaan op alle aspecten die specifiek voor de fantastische genres van belang zijn. Dan kun je bijvoorbeeld denken aan onderwerpen zoals wereldbouw, het overbrengen van verwondering, het voorkomen van afhaken van de lezer, interne logica enzovoort. Daarnaast zal er onder andere worden ingegaan op genres en subgenres, de stand van het fantastische genre in de Lage Landen en niveaus (kwaliteit en diepgang) in genrefictie. Ook worden per onderwerp oefeningen en voorbeelden gegeven. Voor alle algemene schrijfonderwerpen (zoals bijvoorbeeld dialogen, spanning opbouwen, stijl en taal et cetera) wordt verwezen naar andere boeken uit de Schrijfbibliotheek en externe bronnen.

Martijn Lindeboom is schrijver, organisator van de schrijfwedstrijd Paul Harland Prijs en kenner van de fantastische genres. Debbie van der Zande is redacteur, boekverkoper, veellezer en expert in de fantastische genres. Beiden zitten in het bestuur van de Stichting ter bevordering van het fantastische genre en samen beheren ze de sciencefiction en fantasy portal van lezerscommunity Hebban.nl.

Naar aanleiding van dit boek zal Martijn Lindeboom in 2015 de cursus fantasyschrijven gaan geven.

Comments are closed.