Rss

Bevordering van het fantastische genre

Op 22 mei 2014 is de Stichting ter bevordering van het fantastische genre opgericht in Groningen. Het is een koepelorganisatie die precies doet wat zijn naam zegt. Onder de Stichting vallen de Paul Harland Prijs schrijfwedstrijd (PHP) en het Fantasy portal van Hebban.nl. De Stichting wil het fantastische genre in Nederland en België promoten, zowel richting schrijvers (via de PHP) als voor de liefhebbers van  het genre en natuurlijk de nieuwkomers die het fantastische genre nog gaan ontdekken. Ook wil de Stichting proberen de overstap van Young Adult fantasylezers naar het ‘volwassen’ fantastische genre makkelijker te maken.

Het bestuur van de Stichting bestaat uit Ad van Tiggelen (auteur Adrian Stone), Thomas Olde Heuvelt (auteur en co-organisator van de PHP), Debbie van der Zande (portal redacteur Hebban Fantasy), Heidi van der Vloet (co-organisator sf- en fantasyconventie Imagicon) en Martijn Lindeboom (auteur, co-organisator van de PHP en redacteur van Hebban Fantasy).

De Paul Harland Prijs is bij de Stichting voor het eerst in zijn bestaan (sinds 1976) juridisch onder dak. De continuïteit is eindelijk gegarandeerd voor de grootste en meest gerespecteerde schrijfwedstrijd voor fantastische fictie.

Hebban Fantasy daarentegen is vers van de pers en gloednieuw. De website ontwikkelt zich snel en breidt in rap tempo uit. Niet alleen qua medewerkers (recensenten worden permanent gezocht) en content, maar ook qua volgers en lezers. Het aantal bezoekers maakt maandelijks weer een sprong.

Bijzonder is dat beide vennoten van Lindeboom Concepten betrokken zijn bij zowel de Stichting als Hebban Fantasy. Martijn is voorzitter van de Stichting en redacteur van Hebban Fantasy, Debbie is bestuurslid en portal redacteur. Een sterk team voor een ambitieus project!

De aankomende grote uitdaging is de Hebben Fantasy verkiezing van de beste Fanstasy/Sciencefiction/Horrorboek van het afgelopen jaar. En in februari volgt natuurlijk de Paul Harland Dag, waar de winnaar van de PHP 2014 bekend wordt gemaakt.

 

Comments are closed.