Rss

Publicatie verhaal Martijn Lindeboom: Artificiële immersie

De nieuwe editie van het verhalentijdschrift Wonderwaan is uit. Voor het thema ‘Geest in de machine’ vroeg de redactie van het blad me om een verhaal aan te leveren. Toevallig was ik op dat moment halverwege één van de vier voorstudies voor mijn nieuwe roman BSI, een near future sciencefictionthriller. Met wat herschrijven (bijvoorbeeld door het verwijderen van verwijzingen naar de andere verhalen) en hard doorwerken, wist ik het verhaal af te krijgen en te polijsten voor de deadline. Daarom staat ‘Artificiële immersie’, dat vrijwel letterlijk aan het thema voldoet, nu in de dertigste editie van Wonderwaan.

Het verhaal introduceert NSA kolonel Philip Mason, die als leider van een missie in Zuid Amerika een doorontwikkelde Big Dog robot bestuurt, de B-Dyn Rhino Mark VII. ‘Artificiële immersie’ hoort bij twee andere introverhalen: ‘Groot wild’ en ‘Anti-hack’. In het vierde verhaal komen de drie hoofdpersonen elkaar (op afstand) voor het eerst tegen. In de sciencefictionroman BSI (Bait, switch, improve) dat een aantal jaren later speelt, komen deze personages elkaar weer tegen, dit keer in een nog heftiger en persoonlijker confrontatie. Het vierde verhaal en de roman ben ik op dit moment aan het schrijven.

Terug naar Wonderwaan 30: de illustraties bij het verhaal zijn van Nicolas Krizan en Gidion Van de Swaluw. Dank aan redacteuren Jaap Boekestein, Marcel Orie en Roelof Goudriaan. Andere auteurs in dit nummer: Mike Jansen, Jan JB Kuipers, Robbert Jan Swiers, Jaap Boekestein en Guido Eekhaut.

Lees hieronder de eerste pagina van het verhaal.

Comments are closed.