Rss

Wat doen al die boeken hier?! (Debbie van der Zande)

Werken, wonen en slapen doe ik tussen de boeken. In de bus zitten doe ik met minstens een boek in mijn tas. Op familiebezoek ga ik niet zonder boek en eigenlijk zou ik op een feestje ook wel een boek bij me willen hebben om in te kunnen duiken tijdens saaie momenten.

Wat is dat nou, die fascinatie, die liefde voor, maar ook afhankelijkheid van aan elkaar gelijmde pakketjes papier vol letters?

Boeken zijn alles, het zijn verhalen, waarheden, verzinsels, vrienden, ontsnappingen. Het is plezier, vermaak, ontroering, wijsheid. Lezen geeft je een bredere blik, het opent je zintuigen en eerlijk gezegd ben ik ervan overtuigd dat als de hele mensheid meer zou lezen, er wereldvrede zou ontstaan. Dat ik zoveel en zo graag lees, draagt dus bij aan de wereldvrede. Ik ben een goed mens, want ik lees.

Door mijn werk als boekverkoper praat ik de hele dag door met mensen over boeken. Klanten natuurlijk, maar ook collega’s en andere gelijkgestemden. Ik ben onverzadigbaar in mijn honger naar nieuwe titels, dus ik volg uitgeverijen op de social media en blader verrukt in de aanbiedingbrochures, met een pen en notitieblok ernaast, om wensenlijstjes te maken.

“A reader lives a thousand lives before he dies…
The man who never reads lives only one.”

Ik wil graag meer boeken in de wereld zien. En niet alleen in mijn huis en op mijn werk, want daar zie ik ze wel. Maar in de bushalte, in een soap op tv (jaha, lezen is wél cool!), op dat saaie feestje, in een café, bij de buren thuis. Iedereen aan het boek! Op naar die wereldvrede! Om het boek, het lezen en alles eromheen te promoten, blog ik over boeken. Ik vertel graag welke boeken nieuw zijn, van welke boeken hoge verwachtingen zijn, welke nieuwe hype eraan komt, wat je echt moet lezen, wat je beslist moet laten liggen, hoe je moet lezen en hoeveel boekenleggers je moet hebben. Uit welke mok je kunt drinken en welke stoel het beste is. Dat blog ik, want ik lees niet alleen boeken, ik leef boeken.

Mijn naam is Debbie van der Zande, vennoot van Lindeboom Concepten. Ik redigeer en beoordeel manuscripten en recenseer voor diverse media. Ik ben een geweldige boekenkoper en een fantastische boekenverkoper. Lees mijn blog met boekrecensies: http://iwishiwasabee.blogspot.nl/ Als je hulp nodig hebt met een tekst, een verhaal of een manuscript, neem dan contact met me op.


Comments are closed.