Rss

Project Qu’Mar: het nieuwe festivalseizoen

Een van de grootste en meest geliefde projecten van Lindeboom Concepten Vof is absoluut Krijgsmeester Qu’Mar Ti-jin. Dit is een multimedia en live action project dat al net zo lang loopt als LC bestaat. Het draait om de figuur Qu’Mar, afkomstig uit de fantastische werelden achter de onze. Hij was een vooraanstaand lid van de Vuurmarck karavaan, totdat die verdween. Sindsdien trekt hij door de werelden, op zoek naar zijn verloren volk. Onderweg helpt hij wezens die dat nodig hebben en bestrijd hij diegenen die hem of zijn beschermelingen te na komen. Vaak helpt hij in de vorm van onderwijs in de krijgskunst Jindonath, waarin hij een krijgsmeester is. Qu’Mar is een complexe, mysterieuze figuur met een duistere achtergrond. Martijn Lindeboom vertelt zijn verhaal (in woord en beeld) en brengt hem tot leven tijdens workshops en demonstraties.

Het project bestaat uit verhalen, live action workshops, video’s, tekeningen, foto’s (door Debbie van der Zande), krijgskunstdemonstraties, zelfverdedigingsgidsen en -tutorials, een rangensysteem (met level up mogelijkheid), luisterverhalen en een boek; De brandende krijger. Afgelopen winter heeft het project een tijdje stil gelegen door enorm veel andere werkzaamheden, maar deze maand krijgt Qu’Mar een reboot, want het nieuwe festivalseizoen komt eraan!

Tijdens de Elf Fantasy Fair in Haarzuilens (een festival van drie dagen met in vorige jaren zo’n 25.000 bezoekers) treedt de krijgsmeester op! Hij geeft workshops Fantastische krijgskunsten op zaterdag en zondag. Tussendoor is hij beschikbaar om vragen te beantwoorden, foto’s en video’s te maken en om monsters te verslaan.

Wil je Qu’Mar eens in actie zien? Of zelf meedoen? Kom dan naar Elfia op 19 en/of 20 april en bestel alvast een kaartje. Eerst eens kijken wat dit project nou precies inhoudt? Verken dan de uitgebreide Qu’Mar website, met verhalen, foto’s, tekeningen, video’s, luisterverhalen, techniekinstructies en heel veel achtergrondinformatie over de krijgsmeester en zijn werelden.

 

Comments are closed.