Rss

Biblion recensie van Lagen in Stad

In november 2013 verscheen het boek Lagen in Stad, oude vondsten in nieuwe verhalen. Het is uitgegeven door uitgeverij Passage en is samengesteld door archeoloog Gert Kortekaas en auteur Martijn Lindeboom. Een boek met 25 verhalen over 25 archeologische vondsten, geschreven door 18 auteurs, waaronder Martijn Lindeboom. Inmiddels heeft Biblion, de instelling die de bibliotheken van advies dient over het al dan niet inkopen van boeken, een recensie geschreven. Een mooie recensie, die vast een stevige bestelling tot gevolg gaat hebben. Drs. Michel de Jong, archeoloog, geeft deskundig commentaar op het boek. Citaat: “Achttien verschillende auteurs hebben hun fantasie losgelaten op uiteenlopende vondsten, variërend van de resten van een 12.000 jaar oud jagerskampement tot een schoenendump uit de negentiende eeuw. Het boek biedt niet slechts een wonderlijke mengeling van feit en fictie, maar ook visueel spektakel: de verhalen zelf zijn op een airbrush-achtige manier geïllustreerd door Remco Nieboer, terwijl de door archeologen verzorgde toelichtingen zijn voorzien van talloze afbeeldingen en kaarten in kleur.” Lees de gehele recensie op de site van de bibliotheek.

Bestel het boek bij uitgeverij Passage!

En ga de bijbehorende tentoonstelling in het Noordelijk Scheepvaartmuseum (in Groningen) bekijken.

Comments are closed.