Rss

Archives for : augustus2012

Lindeboom Concepten op Manuscripta

Zaterdag 1 september was auteur en schrijfdocent Martijn Lindeboom aanwezig op Manuscripta in de Westergasfabriek in Amsterdam. In de stand van Schrijven Online/Magazine en Scriptplus heeft hij als ‘schrijfdokter’ opgetreden, met als aandachtsgebied fantasy en sciencefiction. Samen met andere aanwezige docenten, zoals Maria Genova, Carolina Truillijo en Jacobina Kunnen, heeft hij meerdere mensen geholpen met het oplossen van problemen met manuscripten, korte verhalen en genreduiding. Het geeft voldoening om te zien dat een tip of aanwijzing effect heeft, dat de auteur opeens een sprankeling in zijn of haar ogen krijgt, waaraan je ziet dat er nieuwe ideeën

Continue Reading >>

Vergezichten op de mens

Onlangs verscheen Vergezichten op de mens, de 22e aflevering van het tijdschrift WonderWaan. WonderWaan is het fantasy- en sciencefiction-verhalentijdschrift, behorend bij Holland SF en uitgegeven door het Nederlands Contactcentrum voor ScienceFiction. WonderWaan is momenteel het enige nog overlevende Nederlandstalige verhalentijdschrift. De redactie is in handen van Jaap Boekestein, Marcel Orie en Roelof Goudriaan.

Voor dit nummer vroegen ze Martijn Lindeboom (schrijver en organisator van de Paul Harland Prijs, dé schrijfwedstrijd voor fantasy-, sciencefiction- en horrorverhalen) om op te treden als gasthoofdredacteur. Dat hield in dat hij het thema bepaalde, de verhalen en illustraties selecteerde en zijn visie mocht geven in het voorwoord.

Martijn greep die kans met beide handen aan, want WonderWaan is zijn favoriete sciencefiction- en fantasyblad en het leek hem erg leuk om een thema te bedenken en uit te werken in een tijdschrift. Ook vindt hij het belangrijk dat serieuze, op kwaliteit ingestelde initiatieven op fantastiek gebied ondersteund worden.

Continue Reading >>

Hoeveel takken heeft een Lindeboom?

Het antwoord voor deze specifieke Lindeboom weet ik nog niet, maar het zijn er een heleboel…

Naast Lindeboom Juridisch en mijn Taekwon-Do school Sung Zang ben ik vooral in de cultuur- en fantasyhoek actief. Als schrijver, docent, gasthoofdredacteur, performer en organisator, juryvoorzitter en jurylid van schrijfwedstrijden. Hieronder een overzicht van de activiteiten die ik binnen Lindeboom Concepten ontplooi.

Continue Reading >>