Rss

Archives for : Krijgskunsten

Halloween Horror Verhalen-bundel

Het komt niet vaak voor dat een grote uitgever een verhalenbundel met fantastische verhalen uitbrengt, laat staan in één subgenre van de fantastiek. De laatste keer was in 2010, de Millennium bundel met de beste verhalen van de Paul Harland Prijs van 2008. Dit jaar heeft Luitingh-Sijthoff het initiatief genomen om een bundel met horrorverhalen te publiceren: Halloween Horror Verhalen. De titel is geïnspireerd door de groeiende populariteit van die feestdag, de verhalen zijn zo divers als de auteurs.

Projectredacteur

Redacteur Maarten Basjes van Luitingh-Sijthoff vroeg mij om de projectredactie van deze bundel op me te nemen. Een enorme klus, niet alleen om geschikte auteurs te vinden, maar ook om de verhalen te redigeren en alle deadlines te halen. De samenwerking aan de bundel was erg goed, met zeer sterke verhalen tot gevolg. Zelf schreef ik ook één van de verhalen: ‘De vernietiging van de jiten’.

Continue Reading >>

Martijn Lindeboom in EenVandaag ZZP special

Op 13 februari 2016 werd Martijn Lindeboom geportretteerd door het NPO programma EenVandaag. De gehele uitzending ging over ZZPers en hoe het daar nou verder mee moet, nu er bijna een miljoen van zijn. Martijn werd geïnterviewd en er werd bij zijn Taekwon-Do school Sung Zang gefilmd. Al snel blijkt dat het goed gaan met Lindeboom Concepten Vof, maar dat het in ZZP-land lang niet overal pluis is.

Klik op één van de foto’s om het hele programma te bekijken. Martijn komt om 4.05 aan het woord.

Martijn Lindeboom in EenVandaag

Op zaterdag 13 februari 2016 zendt NPO1 een speciale aflevering van EenVandaag uit over ZZPers. Voor dat programma is Martijn Lindeboom geïnterviewd over zijn werk als zelfstandige zonder personeel en over zijn redenen om een vaste baan als jurist bij de overheid te verlaten voor het onzekere freelancersbestaan. Daarna brachten de interviewer en de cameraman een bezoek aan Taekwon-Do school Sung Zang, die geleid wordt door Martijn en zijn zuster Jantien (die ook ZZPer is). In totaal is er twee uur gefilmd, wat ongeveer zes minuten programmatijd gaat opleveren, waarvan een deel dus uit krijgskunstactie bestaat.

Continue Reading >>

Episch! Het bruutste zwaard ooit!

Normaal keur ik uitroeptekens in de titel van een blogbericht af, maar in dit geval is het helemaal terecht. Want: het demonische slagzwaard Khombra – ook wel bekend als de Donderbreker – is eindelijk af en opgeleverd! Wapensmid Sebastiaan Pelsmaeker van ARRE Remaining History heeft drieëneenhalf jaar tussen de bedrijven van zijn werk door aan dit monsterlijke wapen gewerkt. Khombra is 2.10 meter lang en weegt 15 kilogram. En voordat de kenners gaan roepen: dat is veel te groot en te zwaar om te hanteren: ja, dat klopt en dat is ook de bedoeling.

Continue Reading >>

Themaweekenden in het Hunebedcentrum (Borger)

Het Hunebedcentrum in Borger organiseert dit jaar een serie Themaweekenden, tot en met oktober. Het gaat om de Thema’s Romeinen, Metaal, Vikingen, Steentijd, Jacht & Voedsel en Ridders. Tijdens de Metaal, Vikingen, Steentijd en Ridderthema’s is Martijn Lindeboom van Lindeboom Concepten aanwezig op de zondagen, om workshops zwaardvechten te geven, verhalen te vertellen en om de Tijdperk Games te leiden. De Tijdperk Games geven de bezoekers van het Hunebedcentrum de gelegenheid om zich met elkaar te meten in typische vaardigheden die bij het Thema horen. Bij de Vikingen zal het bijvoorbeeld gaan om Strijdhamer werpen, de Precieze Zwaardhouw

Continue Reading >>

Publicatie verhaal Martijn Lindeboom: Cyaan onder een magenta maan

De website FantasyWereld organiseert de themaweek Kortverhalen. Het verhaal Cyaan onder een magenta maan van schrijver en Lindeboom Conceptenvennoot Martijn Lindeboom is in dat kader op de website gepubliceerd. Met dit verhaal over Qu’Mar Ti-jin in zijn jonge jaren won Martijn de Fantasy Strijd Brugge. Deze schrijfwedstrijd had in 2011 de meeste inzendingen van alle wedstrijden voor fantastische verhalen in de Lage Landen ooit, namelijk 277! Dit is sindsdien natuurlijk het te verslane aantal inzendingen dat Martijn ook voor de Paul Harland Prijs (die hij sinds 2011 organiseert) probeert te genereren.

Continue Reading >>

Verhaal en vertaling afgerond (Martijn Lindeboom)

Dit is een productieve week! Na een zeer succesvol optreden met project Qu’Mar tijdens Elfia heeft Martijn Lindeboom niet alleen de foto’s van Debbie van der Zande uitgezocht en online gezet, maar ook nog eens een verhaal en een vertaling afgerond. Het verhaal gaat ook over Qu’Mar en paste dus naadloos in de vibe van de week. Het is een jeugdverhaal, waar de krijgsmeester en zijn leerling Lin Ci-jin (die de hoofdrol heeft in de minitrilogie Het boek van de Qu) hun opwachting maken. Thema’s als doorzettingsvermogen, (omgaan met) pesten, vriendschap en geloof in jezelf zijn in het verhaal verwerkt. Het ver

Continue Reading >>

Perfecte samenwerking: Qu’Mar in Elfia

Sinds 2009 bestaat Project Qu’Mar, dat een belangrijk deel uitmaakt van de activiteiten van Lindeboom Concepten. Het is niet alleen een populair, veelzijdig en leuk project, het is ook nog eens een perfecte samenwerking tussen de vennoten van Lindeboom Concepten: Martijn Lindeboom en Debbie van der Zande. Martijn ‘is’ krijgsmeester Qu’Mar Ti-jin en geeft de live workshops Fantastische Krijgskunsten tijdens verschillende fantasyfestivals en -festijnen in den lande. Daarnaast schrijft hij verhalen over zijn alterego (o.a. het boek De brandende krijger, het bekroonde verhaal Cyaan onder een magenta maan en vele korte verhalen) en houdt de website www.qu-mar.nl bij.

Continue Reading >>

Project Qu’Mar: het nieuwe festivalseizoen

Een van de grootste en meest geliefde projecten van Lindeboom Concepten Vof is absoluut Krijgsmeester Qu’Mar Ti-jin. Dit is een multimedia en live action project dat al net zo lang loopt als LC bestaat. Het draait om de figuur Qu’Mar, afkomstig uit de fantastische werelden achter de onze. Hij was een vooraanstaand lid van de Vuurmarck karavaan, totdat die verdween. Sindsdien trekt hij door de werelden, op zoek naar zijn verloren volk. Onderweg helpt hij wezens die dat nodig hebben en bestrijd hij diegenen die hem of zijn beschermelingen te na komen. Vaak helpt hij in de vorm van onderwijs in de krijgskunst Jindonath, waarin hij een krijgsmeester is. Qu’Mar is een complexe, mysterieuze figuur met

Continue Reading >>

2013: het drukste jaar tot nu toe

Per 1 januari 2013 werd eenmanszaak Lindeboom Concepten een Vennootschap onder Firma. Vennoten Martijn Lindeboom en Debbie van der Zande troffen bij thuiskomst van de notaris direct een nieuwe opdracht in de mailbox aan, die precies geschikt was voor de vernieuwde opzet. Dat was het begin van een superdruk jaar.

Alle takken van het bedrijf, en dat zijn er inmiddels een flink aantal, kwamen aan bod en zeker het laatste half jaar was het hectisch. Dat laat maar weer eens zien dat de beslissing om als ondernemers door het leven

Continue Reading >>