Rss

Archives for : Schrijven

Halloween Horror Verhalen-bundel

Het komt niet vaak voor dat een grote uitgever een verhalenbundel met fantastische verhalen uitbrengt, laat staan in één subgenre van de fantastiek. De laatste keer was in 2010, de Millennium bundel met de beste verhalen van de Paul Harland Prijs van 2008. Dit jaar heeft Luitingh-Sijthoff het initiatief genomen om een bundel met horrorverhalen te publiceren: Halloween Horror Verhalen. De titel is geïnspireerd door de groeiende populariteit van die feestdag, de verhalen zijn zo divers als de auteurs.

Projectredacteur

Redacteur Maarten Basjes van Luitingh-Sijthoff vroeg mij om de projectredactie van deze bundel op me te nemen. Een enorme klus, niet alleen om geschikte auteurs te vinden, maar ook om de verhalen te redigeren en alle deadlines te halen. De samenwerking aan de bundel was erg goed, met zeer sterke verhalen tot gevolg. Zelf schreef ik ook één van de verhalen: ‘De vernietiging van de jiten’.

Continue Reading >>

Martijn Lindeboom in EenVandaag ZZP special

Op 13 februari 2016 werd Martijn Lindeboom geportretteerd door het NPO programma EenVandaag. De gehele uitzending ging over ZZPers en hoe het daar nou verder mee moet, nu er bijna een miljoen van zijn. Martijn werd geïnterviewd en er werd bij zijn Taekwon-Do school Sung Zang gefilmd. Al snel blijkt dat het goed gaan met Lindeboom Concepten Vof, maar dat het in ZZP-land lang niet overal pluis is.

Klik op één van de foto’s om het hele programma te bekijken. Martijn komt om 4.05 aan het woord.

Martijn Lindeboom in EenVandaag

Op zaterdag 13 februari 2016 zendt NPO1 een speciale aflevering van EenVandaag uit over ZZPers. Voor dat programma is Martijn Lindeboom geïnterviewd over zijn werk als zelfstandige zonder personeel en over zijn redenen om een vaste baan als jurist bij de overheid te verlaten voor het onzekere freelancersbestaan. Daarna brachten de interviewer en de cameraman een bezoek aan Taekwon-Do school Sung Zang, die geleid wordt door Martijn en zijn zuster Jantien (die ook ZZPer is). In totaal is er twee uur gefilmd, wat ongeveer zes minuten programmatijd gaat opleveren, waarvan een deel dus uit krijgskunstactie bestaat.

Continue Reading >>

Episch! Het bruutste zwaard ooit!

Normaal keur ik uitroeptekens in de titel van een blogbericht af, maar in dit geval is het helemaal terecht. Want: het demonische slagzwaard Khombra – ook wel bekend als de Donderbreker – is eindelijk af en opgeleverd! Wapensmid Sebastiaan Pelsmaeker van ARRE Remaining History heeft drieëneenhalf jaar tussen de bedrijven van zijn werk door aan dit monsterlijke wapen gewerkt. Khombra is 2.10 meter lang en weegt 15 kilogram. En voordat de kenners gaan roepen: dat is veel te groot en te zwaar om te hanteren: ja, dat klopt en dat is ook de bedoeling.

Continue Reading >>

Week van het Schrijven: workshop Fantasyschrijven

Tijdens de Week van het Schrijven bij boekhandel Scheltema in Amsterdam geeft auteur Martijn Lindeboom een workshop over het schrijven van fantasy en sciencefiction. Deze bijzondere genres worden steeds populairder onder filmgangers, televisiekijkers, lezers en zeker ook schrijvers. Maar hoe schrijf je nou een goed werkend fantastisch verhaal en hoe voorkom je dat de lezer afhaakt?

De workshop vindt plaats op zaterdag 12 september en begint om 13.00 uur.

Aan de hand van zijn boek Hoe schrijf je fantasy en sciencefiction? gaan de deelnemers aan de slag met het uitwerken van hun verhaal. Verschillende oefeningen helpen jou en je personage(s) op weg met het ontdekken van je fantasiewereld. Ook worden de grootste valkuilen en clichés behandeld.  De workshop duurt een uur, dus er wordt stevig doorgewerkt.

Er zijn nog enkele plekken beschikbaar, dus doe mee!

Heb je belangstelling? Opgeven kan hier.


Workshop fantasy en sf in Schrijven Magazine

In nummer 4 van jaargang 19 van Schrijven Magazine staat de workshop Fantasy en sciencefiction. Deze workshop is gebaseerd op het boek Hoe schrijf je fantasy en sciencefiction? van Martijn Lindeboom en Debbie van der Zande (de vennoten van Lindeboom Concepten). De workshop beslaat vier pagina’s, geeft vijf oefeningen, allerlei tips en zelfs een microschrijfwedstrijd. Zie hieronder een paar fragmenten in foto’s.

Abonneer je op Schrijven Magazine of koop dit losse nummer in boekwinkel of kiosk om de hele workshop te lezen.

Continue Reading >>

Boekpresentatie Hoe schrijf je fantasy en sf?

Op 26 juni 2015 werd bij boekhandel Van der Velde in Groningen (A-kerkhof) het boek Hoe schrijf je fantasy en sciencefiction? gepresenteerd. De auteurs, Martijn Lindeboom en Debbie van der Zande, werden door de vertegenwoordiger van uitgeverij Atlas Contact, redacteur Louis Stiller, geinterviewd. Hij voelde ze onder andere aan de tand over het verschil (en de overeenkomsten) tussen fantasy & sciencefiction en ‘gewone’ literatuur, de valkuilen bij het schrijven van fantastische verhalen en de verschillende manieren om het schrijven aan te pakken. Het werd een geïnspireerd en bevlogen gesprek, dat de passie voor de fantastische genres stevig uitstraalde.

Continue Reading >>

Fantasy en sf op NPO Radio 1: De Taalstaat

Op zaterdag 13 juni 2015 was auteur Martijn Lindeboom te gast bij de NOS. Naar aanleiding van het boek Hoe schrijf je fantasy en sciencefiction? (geschreven door Martijn en Debbie van der Zande, uitgeverij Atlas Contact) dat op 18 juni in de winkels ligt, was hij uitgenodigd bij het Radio 1 programma De Taalstaat.

In tien minuten vertelde hij iets over de fantastische genres en droeg hij fragmenten voor uit het dystopische boek Blokken van Bordewijk en zijn eigen verhaal ‘Cyaan onder een magenta maan’. Verder werd er aandacht besteed aan clichés en valkuilen die in het boek behandeld

Continue Reading >>

Presentatie Hoe schrijf je fantasy en sf? op 26 juni

Op 26 juni presenteren auteurs Martijn Lindeboom en Debbie van der Zande hun boek Hoe schrijf je fantasy en sciencefiction? Het boek maakt deel uit van de Schrijfbibliotheek van uitgeverij Atlas Contact. De presentatie vindt plaats in Groningen, bij Van der Velde Boeken A-kerkhof en in samenwerking met uitgeverij Atlas Contact. Iedereen is van harte welkom om de boekpresentatie bij te wonen, het boek ter plekke aan te schaffen en te laten signeren.

Continue Reading >>

Hoe schrijf je fantasy en sciencefiction?

Het boek Hoe schrijf je fantasy en sciencefiction? van Martijn Lindeboom en Debbie van der Zande verschijnt in juni 2015. Het is een deel in de succesvolle Schrijfbibliotheek die door uitgeverij Atlas Contact gepubliceerd wordt, in samenwerking met Schrijven Magazine en Schrijven Online. Dit deel gaat specifiek over de achtergrond van de genres fantasy en sciencefiction, de verschillende subgenres, het bouwen van geloofwaardige en fascinerende werelden en het schrijven van fantastische verhalen.

Continue Reading >>