Rss

Archives for : Recenseren

Bevordering van het fantastische genre

Op 22 mei 2014 is de Stichting ter bevordering van het fantastische genre opgericht in Groningen. Het is een koepelorganisatie die precies doet wat zijn naam zegt. Onder de Stichting vallen de Paul Harland Prijs schrijfwedstrijd (PHP) en het Fantasy portal van Hebban.nl. De Stichting wil het fantastische genre in Nederland en België promoten, zowel richting schrijvers (via de PHP) als voor de liefhebbers van  het genre en natuurlijk de nieuwkomers die het fantastische genre nog gaan ontdekken. Ook wil de Stichting proberen de overstap van Young Adult fantasylezers naar het ‘volwassen’ fantastische genre makkelijker te maken.

Continue Reading >>

LonCon: een wereldervaring

Van 14 tot en met 18 augustus vond de World Science Fiction Convention plaats in Londen, kort gezegd LonCon3 en Martijn Lindeboom was er bij. Het was de grootste WorldCon ooit, met 10.000 deelnemers en 1.171 programmaonderdelen. Er waren waarschijnlijk ook de meeste Nederlanders ooit, een paar honderd, omdat de WorldCon voor een keertje niet in de USA of Japan georganiseerd werd. De WorldCon is ook de plek waar de prestigieuze Hugo Awards uitgereikt worden. En voor de tweede keer in de geschiedenis stond er een Nederlander op de genomineerdenlijst: Thomas Olde Heuvelt, auteur, co-organisator van de Paul Harland Prijs en secretaris van de Stichting ter bevordering van het fantastische genre.

Continue Reading >>

Wat doen al die boeken hier?! (Debbie van der Zande)

Werken, wonen en slapen doe ik tussen de boeken. In de bus zitten doe ik met minstens een boek in mijn tas. Op familiebezoek ga ik niet zonder boek en eigenlijk zou ik op een feestje ook wel een boek bij me willen hebben om in te kunnen duiken tijdens saaie momenten.

Wat is dat nou, die fascinatie, die liefde voor, maar ook afhankelijkheid van aan elkaar gelijmde pakketjes papier vol letters?

Boeken zijn alles, het zijn verhalen, waarheden,

Continue Reading >>