Rss

Archives for : Interview

Martijn Lindeboom in EenVandaag ZZP special

Op 13 februari 2016 werd Martijn Lindeboom geportretteerd door het NPO programma EenVandaag. De gehele uitzending ging over ZZPers en hoe het daar nou verder mee moet, nu er bijna een miljoen van zijn. Martijn werd geïnterviewd en er werd bij zijn Taekwon-Do school Sung Zang gefilmd. Al snel blijkt dat het goed gaan met Lindeboom Concepten Vof, maar dat het in ZZP-land lang niet overal pluis is.

Klik op één van de foto’s om het hele programma te bekijken. Martijn komt om 4.05 aan het woord.

Martijn Lindeboom in EenVandaag

Op zaterdag 13 februari 2016 zendt NPO1 een speciale aflevering van EenVandaag uit over ZZPers. Voor dat programma is Martijn Lindeboom geïnterviewd over zijn werk als zelfstandige zonder personeel en over zijn redenen om een vaste baan als jurist bij de overheid te verlaten voor het onzekere freelancersbestaan. Daarna brachten de interviewer en de cameraman een bezoek aan Taekwon-Do school Sung Zang, die geleid wordt door Martijn en zijn zuster Jantien (die ook ZZPer is). In totaal is er twee uur gefilmd, wat ongeveer zes minuten programmatijd gaat opleveren, waarvan een deel dus uit krijgskunstactie bestaat.

Continue Reading >>

Boekpresentatie Hoe schrijf je fantasy en sf?

Op 26 juni 2015 werd bij boekhandel Van der Velde in Groningen (A-kerkhof) het boek Hoe schrijf je fantasy en sciencefiction? gepresenteerd. De auteurs, Martijn Lindeboom en Debbie van der Zande, werden door de vertegenwoordiger van uitgeverij Atlas Contact, redacteur Louis Stiller, geinterviewd. Hij voelde ze onder andere aan de tand over het verschil (en de overeenkomsten) tussen fantasy & sciencefiction en ‘gewone’ literatuur, de valkuilen bij het schrijven van fantastische verhalen en de verschillende manieren om het schrijven aan te pakken. Het werd een geïnspireerd en bevlogen gesprek, dat de passie voor de fantastische genres stevig uitstraalde.

Continue Reading >>

LonCon: een wereldervaring

Van 14 tot en met 18 augustus vond de World Science Fiction Convention plaats in Londen, kort gezegd LonCon3 en Martijn Lindeboom was er bij. Het was de grootste WorldCon ooit, met 10.000 deelnemers en 1.171 programmaonderdelen. Er waren waarschijnlijk ook de meeste Nederlanders ooit, een paar honderd, omdat de WorldCon voor een keertje niet in de USA of Japan georganiseerd werd. De WorldCon is ook de plek waar de prestigieuze Hugo Awards uitgereikt worden. En voor de tweede keer in de geschiedenis stond er een Nederlander op de genomineerdenlijst: Thomas Olde Heuvelt, auteur, co-organisator van de Paul Harland Prijs en secretaris van de Stichting ter bevordering van het fantastische genre.

Continue Reading >>

Nieuwe Syfy serie Defiance (interview door Martijn Lindeboom)

Op 10 april 2014 interviewde Martijn Lindeboom de Engelse actrice Stephanie Leonidas, over haar rol in de nieuwe sciencefictionserie Defiance. Zij was in Nederland om de serie, die vanaf woensdag 30 april om 21:00 uur uitgezonden wordt op de Nederlandse Syfy, te promoten. Voor dit interview kreeg Martijn de pilot van de serie te zien. In anderhalf uur worden de wereld en de personages professioneel geschetst, de special effects zijn goed, het acteerwerk prima en de afwerking is rijk en gevarieerd. Een absoluut overtuigende opening van een nieuwe serie. Dus een positieve basis voor het interview (dat binnenkort in zijn geheel te lezen is in Holland SF).

Continue Reading >>

Vraaggesprek met Dmitri Glukhovsky (Metro 2033)

Op 25 oktober 2013 was de Russische sciencefictionschrijver Dmitri Glukhovsky in Nederland. Hij is bedenker en hoofdauteur van de succesvolle Metro serie, bestaande uit een aantal boeken (Metro 2033 en 2034), games en gerelateerde verhalen door andere schrijvers. Martijn Lindeboom introduceerde en interviewde hem voor publiek in de bibliotheek van Rotterdam en stelde na afloop een aantal vragen over schrijven aan hem. Een interessant gesprek over verhalen versus romans, over inspiratie, over het veroveren van aandacht, wereldbouw versus personages en het Russische perspectief (als dat al bestaat). Extra interessant voor (beginnende) auteurs die b.v. mee willen

Continue Reading >>

2013: het drukste jaar tot nu toe

Per 1 januari 2013 werd eenmanszaak Lindeboom Concepten een Vennootschap onder Firma. Vennoten Martijn Lindeboom en Debbie van der Zande troffen bij thuiskomst van de notaris direct een nieuwe opdracht in de mailbox aan, die precies geschikt was voor de vernieuwde opzet. Dat was het begin van een superdruk jaar.

Alle takken van het bedrijf, en dat zijn er inmiddels een flink aantal, kwamen aan bod en zeker het laatste half jaar was het hectisch. Dat laat maar weer eens zien dat de beslissing om als ondernemers door het leven

Continue Reading >>

Interview Neil Gaiman online én in print

Enkele weken geleden verschenen al stukken uit mijn interview met de rockster van het fantasygenre, Neil Gaiman, op de website van de Paul Harland Prijs en die van Greyhoundfriends. Gisteren kwam de papieren versie van het totale interview binnen, in de vorm van het tijdschrift Holland SF. Ik ben erg tevreden over mijn gesprek met de auteur van American Gods, Stardust, Coraline, Sandman en natuurlijk zijn nieuwste: De oceaan aan het einde van het pad (de door Meulenhoff Boekerij uitgeven vertaling van The Ocean at the End of the Lane). Het interview ging over de kunst van het schrijven, zijn nieuwe boek, het leven als gevierd schrijver, zijn honden, sociale media, mythologie en

Continue Reading >>