Rss

Archives for : Workshop

Week van het Schrijven: workshop Fantasyschrijven

Tijdens de Week van het Schrijven bij boekhandel Scheltema in Amsterdam geeft auteur Martijn Lindeboom een workshop over het schrijven van fantasy en sciencefiction. Deze bijzondere genres worden steeds populairder onder filmgangers, televisiekijkers, lezers en zeker ook schrijvers. Maar hoe schrijf je nou een goed werkend fantastisch verhaal en hoe voorkom je dat de lezer afhaakt?

De workshop vindt plaats op zaterdag 12 september en begint om 13.00 uur.

Aan de hand van zijn boek Hoe schrijf je fantasy en sciencefiction? gaan de deelnemers aan de slag met het uitwerken van hun verhaal. Verschillende oefeningen helpen jou en je personage(s) op weg met het ontdekken van je fantasiewereld. Ook worden de grootste valkuilen en clichés behandeld.  De workshop duurt een uur, dus er wordt stevig doorgewerkt.

Er zijn nog enkele plekken beschikbaar, dus doe mee!

Heb je belangstelling? Opgeven kan hier.


Workshop fantasy en sf in Schrijven Magazine

In nummer 4 van jaargang 19 van Schrijven Magazine staat de workshop Fantasy en sciencefiction. Deze workshop is gebaseerd op het boek Hoe schrijf je fantasy en sciencefiction? van Martijn Lindeboom en Debbie van der Zande (de vennoten van Lindeboom Concepten). De workshop beslaat vier pagina’s, geeft vijf oefeningen, allerlei tips en zelfs een microschrijfwedstrijd. Zie hieronder een paar fragmenten in foto’s.

Abonneer je op Schrijven Magazine of koop dit losse nummer in boekwinkel of kiosk om de hele workshop te lezen.

Continue Reading >>

Themaweekenden in het Hunebedcentrum (Borger)

Het Hunebedcentrum in Borger organiseert dit jaar een serie Themaweekenden, tot en met oktober. Het gaat om de Thema’s Romeinen, Metaal, Vikingen, Steentijd, Jacht & Voedsel en Ridders. Tijdens de Metaal, Vikingen, Steentijd en Ridderthema’s is Martijn Lindeboom van Lindeboom Concepten aanwezig op de zondagen, om workshops zwaardvechten te geven, verhalen te vertellen en om de Tijdperk Games te leiden. De Tijdperk Games geven de bezoekers van het Hunebedcentrum de gelegenheid om zich met elkaar te meten in typische vaardigheden die bij het Thema horen. Bij de Vikingen zal het bijvoorbeeld gaan om Strijdhamer werpen, de Precieze Zwaardhouw

Continue Reading >>

Perfecte samenwerking: Qu’Mar in Elfia

Sinds 2009 bestaat Project Qu’Mar, dat een belangrijk deel uitmaakt van de activiteiten van Lindeboom Concepten. Het is niet alleen een populair, veelzijdig en leuk project, het is ook nog eens een perfecte samenwerking tussen de vennoten van Lindeboom Concepten: Martijn Lindeboom en Debbie van der Zande. Martijn ‘is’ krijgsmeester Qu’Mar Ti-jin en geeft de live workshops Fantastische Krijgskunsten tijdens verschillende fantasyfestivals en -festijnen in den lande. Daarnaast schrijft hij verhalen over zijn alterego (o.a. het boek De brandende krijger, het bekroonde verhaal Cyaan onder een magenta maan en vele korte verhalen) en houdt de website www.qu-mar.nl bij.

Continue Reading >>

Project Qu’Mar: het nieuwe festivalseizoen

Een van de grootste en meest geliefde projecten van Lindeboom Concepten Vof is absoluut Krijgsmeester Qu’Mar Ti-jin. Dit is een multimedia en live action project dat al net zo lang loopt als LC bestaat. Het draait om de figuur Qu’Mar, afkomstig uit de fantastische werelden achter de onze. Hij was een vooraanstaand lid van de Vuurmarck karavaan, totdat die verdween. Sindsdien trekt hij door de werelden, op zoek naar zijn verloren volk. Onderweg helpt hij wezens die dat nodig hebben en bestrijd hij diegenen die hem of zijn beschermelingen te na komen. Vaak helpt hij in de vorm van onderwijs in de krijgskunst Jindonath, waarin hij een krijgsmeester is. Qu’Mar is een complexe, mysterieuze figuur met

Continue Reading >>

2013: het drukste jaar tot nu toe

Per 1 januari 2013 werd eenmanszaak Lindeboom Concepten een Vennootschap onder Firma. Vennoten Martijn Lindeboom en Debbie van der Zande troffen bij thuiskomst van de notaris direct een nieuwe opdracht in de mailbox aan, die precies geschikt was voor de vernieuwde opzet. Dat was het begin van een superdruk jaar.

Alle takken van het bedrijf, en dat zijn er inmiddels een flink aantal, kwamen aan bod en zeker het laatste half jaar was het hectisch. Dat laat maar weer eens zien dat de beslissing om als ondernemers door het leven

Continue Reading >>

Presentatie Lagen in Stad tijdens de Reuvensdagen (16 november)

Op 16 november was de publieksdag van de Reuvensdagen. Tijdens de afsluiting van dit archeologische congres is het boek Lagen in Stad gepresenteerd. Een week daarvoor had ik het voorrecht om samen met mede-initiatiefnemer Gert Kortekaas, uitgever Anton Scheepstra en vormgever Ruurd de Boer al een eerste doos van de vers afgeleverde boeken open te snijden. Lagen in Stad is prachtig geworden! 216 pagina’s, 25 verhalen bij archeologische vondsten, met prachtige illustraties van Remco Nieboer en veel foto’s, tekeningen en kaarten in full colour.

Continue Reading >>

Drie expertises komen samen tijdens Fantastyval

Op 13 en 14 juli 2013 wordt Fantastyval georganiseerd. Dit fantasyfestival vindt plaats in Wouwse Plantage (bij Roosendaal) en wordt georganiseerd door Elly Stolk van Stolk Organisatie. Martijn Lindeboom van Lindeboom Concepten levert al drie jaar een bijdrage aan dit festival, allereerst met optredens als krijgsmeester Qu’Mar Ti-jin (2011, 2012 en ook dit jaar), sinds afgelopen jaar als organisator en juryvoorzitter van de Fantastyval schrijfwedstrijd (thema 2012: Grimmige sprookjes, 2013: Fantastische reis) en vanaf dit jaar ook als schrijfdocent. Martijn geeft aansluitend aan de officiële uitreiking van de prijzen van de schrijfwedstrijd (jury: Peter Schaap,

Continue Reading >>

Serie workshops Fantasyschrijven

Van maart tot en met juni 2013 geeft Martijn Lindeboom van Lindeboom Concepten een serie workshops Fantasyschrijven. In vier sessies van elk vier uur leidt Martijn de deelnemers diep hun eigen fantasie in. Aan het eind van de cursus ligt er van elke deelnemer een (vrijwel) afgerond fantasy- of sciencefictionverhaal.

Wanneer: zaterdag 16 maart, 13 april, 18 mei, 29 juni
Tijd: 10.30 – 14.30 uur
Waar: Centrum voor de Kunsten De VAK in Delft

Continue Reading >>

Workshops op scholen

Martijn Lindeboom van Lindeboom Concepten geeft al enkele jaren workshops, onder andere op scholen. De variatie is groot: van schrijfcursussen tot Taekwon-Do lessen en van verhalen over de middeleeuwen, tot aan workshops zelfverdediging tegen nachtmerries. Sinds kort worden deze workshops ook via Schoolreis.nl aangeboden.

Martijn heeft veel ervaring met lesgeven en opteden. Elke workshop is dan ook een belevenis waar de klas van zal genieten en waar ze ook waardevolle dingen zullen leren over bijvoorbeeld verhalen(schrijven),

Continue Reading >>