Rss

Archives for : SocMed

Bevordering van het fantastische genre

Op 22 mei 2014 is de Stichting ter bevordering van het fantastische genre opgericht in Groningen. Het is een koepelorganisatie die precies doet wat zijn naam zegt. Onder de Stichting vallen de Paul Harland Prijs schrijfwedstrijd (PHP) en het Fantasy portal van Hebban.nl. De Stichting wil het fantastische genre in Nederland en België promoten, zowel richting schrijvers (via de PHP) als voor de liefhebbers van  het genre en natuurlijk de nieuwkomers die het fantastische genre nog gaan ontdekken. Ook wil de Stichting proberen de overstap van Young Adult fantasylezers naar het ‘volwassen’ fantastische genre makkelijker te maken.

Continue Reading >>

Voorwaarts met de Nederlandstalige fantastische fictie!

Sinds 2011 organiseert Martijn Lindeboom van Lindeboom Concepten Vof de Paul Harland Prijs en de bijbehorende Paul Harland Dag. De PHP is de grootste en meest gerespecteerde schrijfwedstrijd voor sciencefiction-, fantasy- en horrorverhalen van de Lage Landen. De Prijs bestaat sinds 1976 en is onder Martijns leiding uitgegroeid van een wedstrijd met tussen de 40 en 80 inzendingen (met een paar uitschieters naar boven de 100) naar een behemoth met 206 ingezonden verhalen in 2013. Daar heeft hij heel bewust naar toegewerkt om de fantastische genres in Nederland en Vlaanderen te promoten. Door het inzetten van moderne communicatiemiddelen (constante

Continue Reading >>

2013: het drukste jaar tot nu toe

Per 1 januari 2013 werd eenmanszaak Lindeboom Concepten een Vennootschap onder Firma. Vennoten Martijn Lindeboom en Debbie van der Zande troffen bij thuiskomst van de notaris direct een nieuwe opdracht in de mailbox aan, die precies geschikt was voor de vernieuwde opzet. Dat was het begin van een superdruk jaar.

Alle takken van het bedrijf, en dat zijn er inmiddels een flink aantal, kwamen aan bod en zeker het laatste half jaar was het hectisch. Dat laat maar weer eens zien dat de beslissing om als ondernemers door het leven

Continue Reading >>

Interview Neil Gaiman online én in print

Enkele weken geleden verschenen al stukken uit mijn interview met de rockster van het fantasygenre, Neil Gaiman, op de website van de Paul Harland Prijs en die van Greyhoundfriends. Gisteren kwam de papieren versie van het totale interview binnen, in de vorm van het tijdschrift Holland SF. Ik ben erg tevreden over mijn gesprek met de auteur van American Gods, Stardust, Coraline, Sandman en natuurlijk zijn nieuwste: De oceaan aan het einde van het pad (de door Meulenhoff Boekerij uitgeven vertaling van The Ocean at the End of the Lane). Het interview ging over de kunst van het schrijven, zijn nieuwe boek, het leven als gevierd schrijver, zijn honden, sociale media, mythologie en

Continue Reading >>

Interview met Neil Gaiman

Neil Gaiman is de rockster van de fantastische genres. Gedurende het lange weekend van 16 t/m 18 augustus 2013 was hij in Nederland, ter promotie van zijn nieuwe boek: The ocean at the end of the lane. Of eigenlijk, ter promotie van de Nederlandse vertaling: De oceaan aan het einde van het pad, uitgegeven door Meulenhoff Boekerij, in een prachtige hardcovereditie.

Op vrijdag en zaterdag werd Gaiman in respectievelijk de Rotterdamse en Utrechtse vestiging van Polare geïnterviewd door de Nederlandse auteur Marcel van Driel. En zaterdagmiddag trad hij op bij Lowlands.

Continue Reading >>

Schrijven met sociale media

11-2-2011

Tijdens de Paul Harland Dag van 15 januari 2011 kwam het in een paneldiscussie met schrijvers Thomas Olde Heuvelt, Jan J.B. Kuipers en Martijn Lindeboom erop hoe je je tegenwoordig als schrijver opstelt tegenover nieuwe media. Al discussiërend en meningen wisselend kwamen er nieuwe ideeën bij mij op over hoe sociale media een schrijver kunnen helpen. Ziehier de start van een experiment.

Continue Reading >>