Rss

Archives for : Redactie

Halloween Horror Verhalen-bundel

Het komt niet vaak voor dat een grote uitgever een verhalenbundel met fantastische verhalen uitbrengt, laat staan in één subgenre van de fantastiek. De laatste keer was in 2010, de Millennium bundel met de beste verhalen van de Paul Harland Prijs van 2008. Dit jaar heeft Luitingh-Sijthoff het initiatief genomen om een bundel met horrorverhalen te publiceren: Halloween Horror Verhalen. De titel is geïnspireerd door de groeiende populariteit van die feestdag, de verhalen zijn zo divers als de auteurs.

Projectredacteur

Redacteur Maarten Basjes van Luitingh-Sijthoff vroeg mij om de projectredactie van deze bundel op me te nemen. Een enorme klus, niet alleen om geschikte auteurs te vinden, maar ook om de verhalen te redigeren en alle deadlines te halen. De samenwerking aan de bundel was erg goed, met zeer sterke verhalen tot gevolg. Zelf schreef ik ook één van de verhalen: ‘De vernietiging van de jiten’.

Continue Reading >>

Lagen in Stad op shortlist Beste Groninger Boek

Van uitgever Anton Scheepstra van uitgeverij Passage hoorden we net dat het boek Lagen in Stad op de shortlist staat van het Beste Groninger Boek. Lagen in Stad is een prachtig vormgegeven boek dat archeologie (feiten), verhalen (fictie) en illustraties samenbrengt tot een aansprekend geheel. In Lagen in Stad staan 25 archeologische vondsten uit 25 jaar archeologisch onderzoek in Groningen, in woord en beeld. Elke vondst gaat vergezeld van een kort verhaal. De verhalen zijn geschreven door achttien auteurs, elk met een eigen, unieke kijk op de historie. Het concept is bedacht door Martijn Lindeboom (schrijver) en Gert Kortekaas (stadsarcheoloog van Groningen).

Continue Reading >>

Boek over SF en Fantasy schrijven (Atlas Contact)

Martijn Lindeboom en Debbie van der Zande werken aan een boek over het schrijven van sciencefiction en fantasy voor de Schrijfbibliotheek van Atlas Contact. Publicatie van het boek is gepland voor de zomer van 2015.

De Schrijfbibliotheek bestaat al uit zo’n dertig delen en behandelt alle aspecten van het schrijven zelf, maar ook specifieke onderwerpen, zoals dus binnenkort het schrijven van sciencefiction en fantasy. Atlas Contact is de uitgever en er wordt intensief samengewerkt met Schrijven Online en Schrijven Magazine.

Continue Reading >>

Verhaal en vertaling afgerond (Martijn Lindeboom)

Dit is een productieve week! Na een zeer succesvol optreden met project Qu’Mar tijdens Elfia heeft Martijn Lindeboom niet alleen de foto’s van Debbie van der Zande uitgezocht en online gezet, maar ook nog eens een verhaal en een vertaling afgerond. Het verhaal gaat ook over Qu’Mar en paste dus naadloos in de vibe van de week. Het is een jeugdverhaal, waar de krijgsmeester en zijn leerling Lin Ci-jin (die de hoofdrol heeft in de minitrilogie Het boek van de Qu) hun opwachting maken. Thema’s als doorzettingsvermogen, (omgaan met) pesten, vriendschap en geloof in jezelf zijn in het verhaal verwerkt. Het ver

Continue Reading >>

Wat doen al die boeken hier?! (Debbie van der Zande)

Werken, wonen en slapen doe ik tussen de boeken. In de bus zitten doe ik met minstens een boek in mijn tas. Op familiebezoek ga ik niet zonder boek en eigenlijk zou ik op een feestje ook wel een boek bij me willen hebben om in te kunnen duiken tijdens saaie momenten.

Wat is dat nou, die fascinatie, die liefde voor, maar ook afhankelijkheid van aan elkaar gelijmde pakketjes papier vol letters?

Boeken zijn alles, het zijn verhalen, waarheden,

Continue Reading >>

Biblion recensie van Lagen in Stad

In november 2013 verscheen het boek Lagen in Stad, oude vondsten in nieuwe verhalen. Het is uitgegeven door uitgeverij Passage en is samengesteld door archeoloog Gert Kortekaas en auteur Martijn Lindeboom. Een boek met 25 verhalen over 25 archeologische vondsten, geschreven door 18 auteurs, waaronder Martijn Lindeboom. Inmiddels heeft Biblion, de instelling die de bibliotheken van advies dient over het al dan niet inkopen van boeken, een recensie geschreven. Een mooie recensie, die vast een stevige bestelling tot gevolg gaat hebben. Drs. Michel de Jong, archeoloog, geeft deskundig commentaar op het boek. Citaat: “Achttien

Continue Reading >>

Verhaal afgerond (Martijn Lindeboom)

Gisteren heb ik deel twee van een serie sciencefictionverhalen afgemaakt. Het is bijna 8.000 woorden lang geworden en daarmee een ‘novelette’. Dit verhaal speelt in Nederland (zie foto, herkenbaar?), in tegenstelling tot het eerste (Afrika) en derde deel (Amerika en India). De serie heet BSI (Bait Switch Improve) en in elk verhaal probeer ik verschillende genres te mengen met sf. Elk van de drie verhalen beschrijft een paar dagen uit het leven van een hoofdpersoon, die mogelijk gaat optreden in een lang manuscript dat ik later wil gaan schrijven en dat later speelt. Het is als het ware een kennismaking van schrijver en personage, om te zien of we met elkaar verder kunnen.

Continue Reading >>

2013: het drukste jaar tot nu toe

Per 1 januari 2013 werd eenmanszaak Lindeboom Concepten een Vennootschap onder Firma. Vennoten Martijn Lindeboom en Debbie van der Zande troffen bij thuiskomst van de notaris direct een nieuwe opdracht in de mailbox aan, die precies geschikt was voor de vernieuwde opzet. Dat was het begin van een superdruk jaar.

Alle takken van het bedrijf, en dat zijn er inmiddels een flink aantal, kwamen aan bod en zeker het laatste half jaar was het hectisch. Dat laat maar weer eens zien dat de beslissing om als ondernemers door het leven

Continue Reading >>

Presentatie Ander Ongerief groot succes!

Op 26 oktober 2013 werd het boek Ander Ongerief van Jan-Willem Tamminga postuum gepresenteerd in de Lutherse kerk in Groningen. Het was al snel duidelijk dat Jan-Willem nog lang niet vergeten is: er verzamelden zich zo’n honderd mensen in de Lutherzaal waar de informele ontvangst plaatsvond. Er waren natuurlijk gezins- en familieleden, maar ook veel vrienden en kennissen, van o.a. de schaakclub, het Schrijflaboratorium, zijn opleiding, de kerk en uit het literaire milieu in Groningen. In de kerk zelf vond het officiële programma plaats, met Martijn Lindeboom als presentator. Dolf Tamminga, Jan-Willems vader, sprak een mooi, helder en ook humoristisch welkomst

Continue Reading >>

Lindeboom Concepten is nu een Vof

Vanaf vandaag is Lindeboom Concepten niet langer een eenmanszaak, maar een Vennootschap onder firma.

Dit brengt het vele harde werk dat Debbie van der Zande voor het bedrijf verzet beter tot uiting. Debbie is redacteur, lector en fotograaf en verzorgt daarnaast een groot deel van de administratie van het bedrijf. Met name de redactionele werkzaamheden en de fotografie zullen aan het al bestaande aanbod toegevoegd worden.

Continue Reading >>